21.4.10

Ikväll är jag bitter.

Om våran lägenhet. Världens underbaraste lägenhet! 98 kvadratmeter stor. Två rum och kök. Högt till tak. Trägolv i alla rum. Kakelugn och stora rundade fönster som man kan sitta i. Hur ljuvligt som helst. Ett till plus är allt ljus som kommer in och det är alldeles fantastiskt fint att bo här. Mitt i stan. Nära till allt. Jag älskar det! Men, ett ganska stort men. Tillkommer.

Innan vi flyttade in var det en rad med grejer som skulle rättas till. Ett trasigt fönster, lister skulle bytas och handtag lagas och skruvas fast. Plus ungefär hundra saker till. Personen som skulle fixa detta sa två dagar innan inflytt att ja - men det är klart! Toppen tänkte vi! Men. Nä. Inget var åtgärdat. Så himla trist.

Första gången vi skulle laga mat upptäckte vi att ugnen inte fungerade och endast två av spisplattorna gick att använda. De beställde en ny ugn åt oss och en vecka senare kom ugnen men nä - då var det fel sort och vi fick vänta ytterligare en vecka. Heja! Två veckor senare kunde vi äntligen laga mat på riktigt! De gick några dagar eller tre, vi fick fönstret lagat och elementen luftade. Tjoho! JA! En hel spis, ett lagat fönster och värme! Nu började saker komma i sin ordning, trodde vi.

En vecka senare. Ett extremt jobbigt ljud dök upp. Jag trodde att det var golven som knäppte och JP sa att det var nog så - helt normalt. Skönt. Morgonen efter var ljudet fortfarande kvar och jag höll på att bli helt tokig! Och inte var det golven som knäppte, nej. Det regnade in! DET REGNADE IN!!! Hål i taket! Droppade som tusan och jag fick sätta ut kastruller överallt. Det blev en vattenskada i väggen. Vi fick flytta in alla möbler i sovrummet så att hantverkarna kunde ta tag i saken och fixa till det. Taket utifrån lagades. Våran vägg förblev vattenskadad och två veckor senare kom de och tittade och petade lite. Rev lite tapet och satte upp ett enormt plastskynke. Vi fick fortsätta bo i sovrummet.

Det gick ytterligare två veckor och ingenting hände. Så himla typiskt!!! Vi som precis hade köpt en massa nya fina möbler! (Èn skiva till tv-bänken var dock trasig så vi fick vänta två veckor på att vi skulle få en ny!!). Vi fortsatte att bo i sovrummet som nu mera är ett "allrum".

Under dessa veckor av frustration och irritation över att allt tagit sån himla lång tid märkte vi (dock inte till våran förvåning) att kylen och frysen inte höll temperaturen. För varmt. Gick inte att göra något åt saken. Happ. Vara bara att ringa och anmäla felet till fastighetsägarna. Några dagar senare fick vi en ny! JIPPIE!!!

Och väggen.. Idag fick vi en fläkt. En stor jävla fläkt som ska stå och torka väggen i tre veckor! TRE VECKOR!!! Den lever om så pass mycket att man knappt hör sig själv andas. Jag dör. Seriöst. Varför, VARFÖR?!?! Så om tre veckor ska det börja laga väggen, tapetsera om och måla taket. Så vi kommer väl få bo i sovrummet fram till midsommar.

Trodde ni att det var allt? Nejdå. Idag har det även dykt upp fläskänglar. Tre stycken hittils. Vi samlar dem i en burk. Ifall vi skulle hitta fler och de behöver göra något åt saken. Nu kan det seriöst inte bli värre. Snälla, säg att det inte kan bli värre!!

6 kommentarer:

  1. Mjaaa, vi har ju iaf varandra! Puss :-)

    SvaraRadera
  2. Näää men fy vad tråkigt! :(

    SvaraRadera
  3. Bläää det suger ju verkligen! Du kan bo med mig i mitt pytterum hos mamma och pappa. Det är litet men helt och rent och allt funkar som det ska ;) KRAM

    SvaraRadera
  4. Du menar inte pälsängrar? De bruna larverna? :P De finns i alla gamla hus, tyvärr är det bara städa som hjälper.

    SvaraRadera
  5. Låter ju som att lägenheten kanske är färdig lagom till när jag kommer hem i juni då... Era stackare! Hoppas allt går bra från och med nu iallafall! Kramar

    SvaraRadera
  6. Kan vara en blandning av både päls- och fläskängrar. Hittat larver från vad jag tror är båda samt baggar av päls.. djup SUCK. Köpt fyra flaskor spray mot ängrar, nu är det KRIG... moahahaa /JP

    SvaraRadera